https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_10.html https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_96.html https://skdimnafpliou.blogspot.com https://www.airport-athens.com/ https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_96.html https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_7.html ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΕΜ. ΠΑΠΑΣ» - Σύλλογος Καθαριστών Σχολειων Αργολιδος & Ερμιονιδος


Τη μονιμοποίηση των καθαριστριών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς», υπογραμμίζοντας ότι θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της υγιεινής στις εκπαιδευτικές μονάδες. Παράλληλα, επισημαίνει την αναγκαιότητα του έγκαιρου εφοδιασμού των σχολείων με επαρκή είδη καθαριότητας.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 19-9-19 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Κάθε χρόνο με την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επανέρχεται το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της σχολικής υγιεινής και οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να ζουν και να εργάζονται  σε ένα υγιεινό και καθαρό σχολικό περιβάλλον. Ωστόσο είναι γνωστό πως η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών, απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου με πολύ χαμηλή αμοιβή και συγκεκριμένη διάρκεια αναλαμβάνοντας καθήκοντα μετά τη λήξη των μαθημάτων. Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας γνωρίζουμε καλά πως οι ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα είναι μεγάλες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους. Ειδικά τις πρωινές ώρες που στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καθαρίστρια , αποτελεί συχνό φαινόμενο  οι τουαλέτες ήδη μετά το πρώτο διάλειμμα να παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό θέαμα που τις καθιστά ακατάλληλες για χρήση από τα παιδιά. Επιπλέον, σε πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία η παροχή καθαριστικών υλικών καθυστερεί ή είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν και το έργο των καθαριστριών αλλά και να επηρεάζουν την υγιεινή του σχολείου. Με βάση τα παραπάνω ζητούμε:

 Τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα. Τα σχολεία έχουν ανάγκη από προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας. Ζητούμε από τις Δημοτικές αρχές να μεριμνήσουν ώστε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία να έχουν εγκαίρως επαρκή υλικά καθαριότητας.

                                                    Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Ρατκίδου Φωτεινή»


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

YOU TUBE CHANNEL

Δειτε τα βιντεο μας εδω

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Απαραίτητα

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΑΡΓΟΛΙΔΑΕφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΓιατροί ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Τιμές Καυσίμων ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ