https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_10.html https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_96.html https://skdimnafpliou.blogspot.com https://www.airport-athens.com/ https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_96.html https://skdimnafpliou.blogspot.com/p/blog-page_7.html Καραγεωργοπουλος<<Μέσα σε 3 χρόνια πετυχαίνουμε νίκες μικρής κλίμακας, χτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι ένα ισχυρό δικαιωματικό πλαίσιο για τον συγκεκριμένο κλάδο.>> - Σύλλογος Καθαριστών Σχολειων Αργολιδος & Ερμιονιδος






Μέσα σε 3 χρόνια πετυχαίνουμε νίκες μικρής κλίμακας, χτίζοντας λιθαράκι λιθαράκι ένα ισχυρό δικαιωματικό πλαίσιο για τον συγκεκριμένο κλάδο. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει σημαντική -αλλά όχι ικανοποιητική- αύξηση στις αποδοχές τους, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, υποχρέωση χορήγησης ΜΑΠ και σήμερα πετύχαμε δημόσια δέσμευση για τον τερματισμό των δουλικών συμβάσεων μίσθωσης έργου. Περίπου 9500 άτομα στην καθαριότητα σχολείων, χάρη στη συστηματική δουλειά μας στα συνδικάτα, αλλά και την έμπρακτη στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε, καταφέρνουν πράγματα που άλλοι κλάδοι δεκαετίες παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα.
Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε η οριστική λύση που θα εξασφαλίζει ασφάλεια στην εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες, να προχωρήσει έτσι όπως σήμερα συμφωνήθηκε μεταξύ του συντονιστικού των 33 πρωτοβάθμιων σωματείων και του Υπουργού Εσωτερικών. Ο αγώνας δεν τελειώνει βεβαίως με την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων. Ο επόμενος αγωνιστικός στόχος θα πρέπει να είναι η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Μέχρι τότε όμως οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του κλάδου, οι "αόρατοι" ήρωες όπως είπε και ο κ. Πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχουν εργασία και ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη υλοποίηση του σημερινού οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε.
Νιώθω περήφανος για τα επιτεύγματα των εργαζομένων του στην σχολική καθαριότητα, που βλέπουν τους αγώνες και την βαριά και περήφανη περπατησιά τους, στο κρύο, στη ζέστη και στη βροχή, να δικαιώνονται.
Τίποτα δεν τους χαρίστηκε. Το άξιζαν, το διεκδίκησαν, το κέρδισαν!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

YOU TUBE CHANNEL

Δειτε τα βιντεο μας εδω

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Απαραίτητα

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΑΡΓΟΛΙΔΑΕφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΓιατροί ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Τιμές Καυσίμων ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ